Kaffetrakter er en av de mest foretrukne måtene å lage kaffe på her i Norge og står stødig på tross av mange nye moderne måter å tilberede kaffe på.
HVA TRENGER DU
- Filtermalt kaffe
- Friskt vann
- Kaffetrakter
SLIK GÅR DU FREM
TRINN EN
Tilsett kaffe i filteret. Vi anbefaler 60 gram filtermalt kaffe per liter vann. Rist litt på filterholderen så kaffen legger seg flatt.
TRINN TO
Hell kaldt friskt vann i trakteren og vi anbefaler at du benytter en egen kanne eller beholder når du fyller på vannet og ikke bruk den samme kannen som kaffen traktes ned i da dette vil gjøre at du får med fettstoffer fra kannen inn i trakteren.
TRINN TRE
Start trakteren din og vent til den har traktet ferdig og alt vannet har rent igjennom kaffen.
TRINN FIRE
Server kaffen med en gang eller hell den over i en termos eller annen egnet beholder hvis du ikke skal drikke den med en gang.
TIPS
- Bruk kaffe av god kvalitet: Vil du ha ennå mer smak ut av kaffen din kan neste steg være å kverne bønner selv rett før trakting.
- Riktig vannkvalitet: Bruk rent, friskt vann for å unngå urenheter som kan påvirke smaken.
- Korrekt vekt: Bruk en kjøkkenvekt for å veie opp kaffen nøyaktig hvis du ønsker konsistente resultater.
- Rengjøring: Hold kaffetrakteren ren. Oljer og sedimenter fra tidligere brygginger kan bygge seg opp og påvirke smaken på kaffen. Bruk rensemiddel som er beregnet på kaffetraktere.
Har du en trakter som er vanntilkoblet så husk å kontrollere hvor mye vann kaffetrakteren din doserer ved å sette en tom beholder under trakteren, sette på en trakting uten kaffe i filteret for så å veie eller måle opp vannet som kom ut og doser kaffen deretter eller juster vannmengden på trakteren.