Presskanne, også kjent som en french press eller cafetière, er en enkel og populær metode for å brygge kaffe med god fylde, ikke bare på smaken, men også i tekstur.
HVA TRENGER DU
- Grovmalt kaffe
- Vannkoker
- Presskanne
- Vekt
- Tidtaker
SLIK GÅR DU FREM
TRINN EN
Kok opp vann til 96°C og hell litt i presskannen for å forvarme den.
TRINN TO
Hell ut vannet fra presskannen igjen og sett kannen på vekten og tilsett kaffen. Vi anbefaler at du benytter 60 gram kaffe per liter vann.
TRINN TRE
Blooming
Hell på dobbelt så mye vann som kaffe. Rør om i kaffen med en skje og la kaffen svelle (Bloome) i 30 sekunder.
TRINN FIRE
Hell på resten av vannet og sett lokket på toppen av kannen, ikke press ned ennå.
Vent i 4 minutter. Bruk timer.
TRINN FEM
Når det har gått 3 minutter og 30 sekunder så kan du ta av lokket igjen, røre lett om og bruke 2 skjeer til å fjerne skumlaget fra toppen av kaffen. Dette er helt valgfritt, men vil gi ett renere brygg.
Ved 4 minutter kan du presse ned.
Hvis det er veldig tungt å presse ned så er kaffen mest sannsynlig for fint kvernet, og er det for enkelt å presse ned så kan kaffen være for grov.
Øk eller reduser tiden for å påvirke smaken på brygget ditt. Prøv deg frem.
Når du er ferdig med å presse lar du kaffen stå i ca fem minutter slik at de finere kaffepartiklene synker og legger seg i bunnen.
TIPS
Hvis du ikke skal servere all kaffen samtidig anbefaler vi at du heller den over i en termos eller annen egnet beholder ettersom vannet fortsatt vil være i kontakt med kaffen i presskannen og kan bli bitter hvis den står for lenge.