Bli kunde av pals kaffe i dag!

Oppskrifter

Smakfulle oppskrifter

Espresso

Espresso henviser ikke bare til drikken, men også metoden for å brygge kaffe som involverer å presse varmt vann under høyt trykk gjennom finmalt kaffe. Resultatet er en liten, konsentrert kopp kaffe med en rik og intens smak. Espresso er grunnlaget for mange andre kaffedrikker som cappuccino, latte, macchiato og americano.

INGREDIENSER

  • 16-20 gram espressobrent kaffe

FREMGANGSMÅTE

  1. 16 til 20 gram espressobrent kaffe kvernes i filteret (bajonetten) og brygges til 32 til 40 gram ferdig espresso på mellom 25-30 sekunder.

Dette forholdet mellom kvernet kaffe og ferdig brygget espresso kalles for «ratio» og her i Norden er det mest vanlig å benytte seg av 1:2 ratio, det vil si 1 del kvernet espressokaffe = 2 deler ferdig brygget espresso. Eks: 18 g kvernet kaffe = 36 gram ferdig espresso

TIPS
Renner espressoen for fort? Kvern kaffen finere.
Renner espressoen for sakte? Kvern kaffen grovere.

Andre oppskrifter