Bli kunde av pals kaffe i dag!

Kurs og Inspirasjon

Kaffekurs, tips og inspirasjon

Kaffekunnskapens Kvern

Enten du er en nybegynner eller en erfaren entusiast, inviterer vi deg til å delta på våre kaffekurs, en reise som tar deg med gjennom historien, prosessen og nytelsen av kaffe.

På Baristakurs 1 vil du lære det grunnleggende innen baristafaget.

Varighet: ca. 3 timer

Antall: Minimum 3 personer maksimum 6

Sted: Rosenborggata 19, inngang Pilestredet 75D, Oslo fra bakgården. Vis på Google kart

Hvem: Kurset er beregnet på personer som jobber i service og serveringsbransjen, som har liten eller ingen erfaring som barista, eller for deg som trenger en oppfrisking.

Innhold: Grunnkurs omfatter grunnleggende teori om kaffe fra gård til kopp, grunnleggende tilberedning av espresso, arbeidsteknikk, grunnleggende steaming av melk og helleteknikk, gjennomgang av en klassisk kaffemeny, daglig renhold av maskiner og utstyr.

Målsetning: Etter kurset skal du ha forståelse for og føle deg trygg på hvordan du tilbereder en god espresso. Du skal ha fått ett grunnlag og en forståelse for steaming av melk og hvordan du tilbereder klassiske epressobaserte drikker som for eksempel cappuccino, latte og mocca.

Ta høyde for: Vi står mye på bena, så ha på deg gode sko og klær som tåler at det kan bli noe søl. Du får utdelt forkle og alt annet nødvendig utstyr av oss.

På Baristakurs 2 vil du lære mer videregående teknikker innen baristafaget.

Varighet: ca. 3 timer

Antall: Minimum 3 personer maksimum 6

Sted: Rosenborggata 19, inngang Pilestredet 75D, Oslo fra bakgården. Vis på Google kart

Hvem: Kurset er beregnet på personer som jobber i service og serveringsbransjen, som har litt erfaring som barista fra før eller har deltatt på Baristakurs 1 – Grunnkurs.

Innhold: Baristakurs 2 inneholder mer omfattende teori om kaffe fra gård til kopp og de ulike prosessene for å gi en forståelse av forskjellene på kaffe. Vi går igjennom smaksprofilering av espresso og smaker på ulike oppskrifter. Vi jobber med mer avansert steame/helleteknikk og enkel latte-art. Daglig og periodisk renhold/vedlikehold av maskiner og utstyr.

Målsetning: Etter kurset skal du føle deg trygg på hvordan du tilbereder en god espresso, kunne justere etter oppskrift og ekstraksjon, og ha en større forståelse for veien fra gård til kopp. Du skal føle deg trygg på å kunne lage de klassiske espressobaserte melkedrikkene.

Ta høyde for: Vi står mye på bena, så ha på deg gode sko og klær som tåler at det kan bli noe søl. Du får utdelt forkle og alt annet nødvendig utstyr av oss.

Et grunnleggende kurs som tar for seg det man trenger for å komme i gang med Latteart.

Varighet: ca. 2 timer

Antall: Minimum 2 personer maksimum 6.

Sted: Rosenborggata 19, inngang Pilestredet 75D, Oslo fra bakgården. Vis på Google kart

Hvem: Kurset er beregnet på personer som jobber i service og serveringsbransjen som har gått igjennom grunnelggende og videregående baristakurs eller har god erfaring som barista og føler seg trygg på steaming av melk til ulike teksturer.

Vi tar for oss de elementene som skal til for å kunne begynne å lage mønster i espressodrikker.

Vi går igjennom Espressoen som grunnlag for lattearten.
- Hva må man tenke på rundt brygging av espressoen.
- Kvaliteten på kaffebønnene.

Vi ser på steame-teknikk
- Valg av melk og hvordan ulike typer melk påvirker skumkvaliteten.
- Riktig teknikk for steaming av melk for å oppnå mikrofoam.

Vi skal prøve oss på ett par grunnleggende mønstre
- Hvordan lage et hjerte.
- Hvordan lage en "rosette" (blad- eller blomsterlignende mønster).

Det vil bli praktiske øvelser
- Hands-on praksis med å helle melk og skape mønstre.
- Veiledning og tilbakemelding fra kursholder.

Vi ser på feilsøking og Tips
- Vanlige problemer og hvordan man løser dem.
- Tips for forbedring og øvelse man kan gjøre etter kurset.

Etter endt kurs skal skal man ha fått en forståelse for hva som skaper grunnlaget for latteart og kunne klare å helle ett hjerte.

Kaffekurs med vår erfarne barista

Vårt brenneri, lokalisert i hjertet av Asker, er vårt stolte verksted hvor kaffebønner fra Sør- og Mellom-Amerika, Afrika og Asia blir nøye utvalgt og omhyggelig behandlet.

Vår brennemester har en unik evne til å balansere smaker og aromaer, og resultatet er kaffeblandinger som er dypt berikende og full av karakter.

Vi tror på å skape opplevelser med hver kopp, og derfor går vi aldri på akkord med kvaliteten.

Visste du at?

Kaffe egentlig er et bær? Kaffebønnene er frøene som finnes inne i kirsebærstore, røde eller lilla bær kjent som kaffebær.

Smakfulle oppskrifter

Velkommen til åpen smaking

Vi hos Pals Kaffe har gleden av å invitere deg til åpen kaffesmaking første onsdagen hver måned i vår kaffe-lab på Billingstad. Fra kl. 12 til ca. kl. 13 får du muligheten til å bli bedre kjent med vårt sortiment og dykke inn i hvordan vi brenner, blander og kvalitetstester råkaffen som vi får direkte fra noen av verdens ledende kaffedyrkende land.

 Hvordan blir et lite, grønt frø til den aromatiske og smaksrike drikken vi elsker å nyte? Hvor kommer det fra, og hvordan dyrkes det? Dette vil du få en kort innføring i under smakingen. Pals Kaffe er stolte av å tilby noe for enhver smak. Vi ønsker å dele vår kaffekunnskap med lokalbefolkningen i Asker og Bærum, samtidig som vi ønsker å viser åpenhet om hvordan vi jobber.

Smakingen vil finne sted i vår kaffe-lab i 3. etasje og er åpen for både private og bedrifter. På grunn av begrenset plass er det viktig at du sender en e-post til lise@palskaffe.no for å melde deg på.

Har du lyst å lese mer om kaffens generelle historie?

Bryggetips

Visste du at?

Nordmenn drikker i gjennomsnitt rundt 9 kg kaffe per person hvert år.