Vår indiske Monsooned Malabar har fått navnet sitt fra prosessen bønnene har vært gjennom.
Kaffebønnene soltørkes med fruktkjøttet intakt, og etter tørkingen blir kaffen lagt i store, åpne haller langs Malabar-kysten i det sørlige India. Kaffebønnene lagres i disse hallene i 12–16 uker i monsuntiden, juni til september. Under denne perioden blir bønnene preget av monsunvinden og den salte sjøluften i området.
Bønnene absorberer fuktighet, sveller og får en blek gul farge. Denne prosessen gir kaffen en helt spesiell og karakteristisk smak, som kjennetegnes av en mektig fylde nesten uten syrlighet. Smaken har også et tydelig preg av tobakk, nøtter og krydder.
Historien til India Malabar-kaffe går tilbake til kolonitiden, da kaffe ble transportert i seilskip fra India til Europa gjennom de fuktige vindene i Monsunen. Under den lange sjøreisen påvirket fuktigheten kaffebønnene, som gjennomgikk en naturlig aldringsprosess som mildnet deres syrlighet og forsterket deres smak. Denne utilsiktede effekten ble verdsatt av europeerne, og selv etter at moderne transportmetoder reduserte reisetiden, ønsket kaffedrikkere fortsatt å oppleve den unike smaken som monsunvindene ga bønnene.
Bruk kaldt friskt vann, og doser 60–70 g pr. liter vann. Tilberedningstemperaturen bør ligge mellom 92–96 °C.
Pakningsstørrelse | Varenummer |
---|---|
60 * 90 G finmalt | 12609 |
Adresse:
Pals Kaffe AS
Billingstadsletta 38, 1396 Billingstad
Orgnr:
932 147 122MVA