Bli kunde av pals kaffe i dag!

Bryggetips

Cold Brew

Cold Brew kaldbrygges over en lengre periode, vanligvis 12-24 timer, noe som gjør at den ikke trekker ut bitterstoffene som ofte er forbundet med varmbrygget kaffe. På grunn av denne skånsomme bryggemetoden tilbyr Coldbrew en smakfull og leskende smak som er godt likt av mange.

I tillegg til å være en nytelse for ganen, er Coldbrew også et miljøvennlig valg. Siden det ikke kreves bruk av strøm under bryggeprosessen, reduserer Coldbrew energiforbruket sammenlignet med varmbrygget kaffe og tilbyr et bærekraftig alternativ for kaffeelskere som ønsker å minske sitt miljøavtrykk.

En annen fordel med Coldbrew er dens holdbarhet; det ferdige brygget kan oppbevares i kjøleskapet og holde seg friskt og smakfullt i opptil to uker, noe som gjør det praktisk og effektivt for daglig bruk. 

Dette trenger du

  • Grovmalt kaffe
  • Kaldt vann
  • Hario Cold Brew flaske
  • Vekt
  • Kvern

Slik går du frem

TRINN EN
Vei opp og kvern kaffen.
Vi anbefaler 70 gram grovmalt kaffe på 600 gram vann for en full flaske.

TRINN TO
Tilsett kaffen til filteret under lokket av flasken. Dette filteret skrus løs fra toppen for enklere påfylling.

TRINN TRE
Fest filteret til toppen av flasken og plasser toppen på glassdelen. Fyll opp med kaldt vann , sett på korken og rist forsiktig på flasken.

TRINN FIRE
La trekke i 12 – 24 timer.

TRINN FEM
Etter 12 – 24 timer rister du lett på flasken igjen. Ta av toppen av flasken og fjern filteret før du settet toppen tilbake. Server rett fra flasken over i ett glass med isbiter.

TIPS

  • Hvis du ikke skal benytte alt på en gang så setter du den ferdige cold brew-kaffen til oppbevaring i kjøleskapet. Cold brew kan oppbevares i opptil to uker, men den smaker best de første dagene.
  • Juster kaffetype, kverningsgrad, bryggetid og forholdet mellom kaffe og vann for å finne den smaken du liker best. Cold brew er allsidig, og det er rom for kreativitet!
  • Vi anbefaler medium brent kaffe til cold brew da dette gir en god balanse mellom fruktighet og smaks-intensitet.
  • Lar du kaffen stå og trekke i rundt 12 timer, får du et lett og balansert brygg. For en kraftigere og mer intens smak kan du la den trekke opptil 24 timer.

Andre artikler