Cold Brew eller «Kaldbrygging» klarer ikke å trekke ut like mye syrer og bitterstoffer fra kaffen som man gjør ved varm-brygging.
Dette gir ett brygg som er smakfullt og leskende, og som holder seg i flere dager.
Dette trenger du
- Grovmalt kaffe
- Kaldt vann
- Cold brew (Med Hario-flaske)
- Hario Cold Brew flaske
- Vekt
- Kvern
Slik går du frem
TRINN EN
Vei opp og kvern kaffen.
Vi anbefaler 70 gram grovmalt kaffe på 600 gram vann for en full flaske.
TRINN TO
Tilsett kaffen til filteret under lokket av flasken. Dette filteret skrus løs fra toppen for enklere påfylling.
TRINN TRE
Fest filteret til toppen av flasken og plasser toppen på glassdelen. Fyll opp med kaldt vann , sett på korken og rist forsiktig på flasken.
TRINN FIRE
La trekke i 12 – 24 timer.
TRINN FEM
Etter 12 – 24 timer rister du lett på flasken igjen. Ta av toppen av flasken og fjern filteret før du settet toppen tilbake. Server rett fra flasken over i ett glass med isbiter.
TIPS
- Hvis du ikke skal benytte alt på en gang så setter du den ferdige cold brew-kaffen til oppbevaring i kjøleskapet. Cold brew kan oppbevares i opptil to uker, men den smaker best de første dagene.
- Juster kaffetype, kverningsgrad, bryggetid og forholdet mellom kaffe og vann for å finne den smaken du liker best. Cold brew er allsidig, og det er rom for kreativitet!
- Vi anbefaler medium brent kaffe til cold brew da dette gir en god balanse mellom fruktighet og smaks-intensitet.